сряда, 9 март 2016 г.

Прекратиха предсрочно правомощията на кмета на кубратското село Мъдрево

Общинската избирателна комисия в Кубрат прекрати предсрочно пълномощията на кмета на кубратското село Мъдрево Салим Мустафа.

Решението на комисията е от 8 март.

Причината е, че съгласно законовите разпоредби той не е прекратил в срок извършваната търговска дейност, след избирането му за кмет на местните избори през октомври 2015 година.

Салим Мустафа
Според удостоверение за актуално състояние, издадено от Агенцията по вписванията, и изискано от ОИК, и към дата 1 март 2016 г. Салим Мустафа продължава да осъществява търговска дейност като съдружник и управител във фирма „СИС СТАРС“ ООД.

Решението на Общинската избирателна комисия може да бъде оспорвано в 7-дневен срок пред Административния съд в Разград.

Със свое решение от 15 януари Административният съд в Разград отмени като незаконосъобразно решението на Общинската избирателна комисия в Кубрат и обяви за недействителен избора на Салим Мустафа от коалиция „Време за промяна” за кмет на кубратското село Мъдрево. Изборният процес е опорочен от редица съществени нарушения, допуснати както при самото гласоподаване, така и при преброяване на подадените гласове, бе посочено в мотивите на магистратите. Делото за касиране на вота бе заведено от изгубилия кандидат Ибрям Ялама от ДПС. Решението на съда е обжалвано пред Върховния административен съд.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии