понеделник, 11 април 2016 г.

Ветовските измамници остават в ареста

арест
Четиримата телефонни измамници от Ветово, които миналата седмица бяха задържани при специализирана полицейска акция в района на язовир Тетово, остават за постоянно в ареста.

Това реши Районният съд в Разлог. 29-годишният Димитър Атанасов, 43-годишният Марин Илиев, 22-годишният Димитър Петров и 26-годишният Васил Василев бяха обвинени в телефонни измами, извършени през месец март на територията на Пиринско.

В хода на делото обвиняемият Димитър Атанасов застана на подсъдимата скамейка, като обяви, че не са виновни и поиска домашен арест. Аверите му също помолиха съда да им бъде наложена мярка „домашен арест“, за да бъдат със семействата си, а в случай на призоваване ще съдействат на полицията.

Защитниците на обвиняемите пледираха, че те са осъждани за подобно деяние, но това не доказва, че са участвали в извършеното престъпление. Също така според адвокатите по делото няма никакви доказателства, които да ги уличават в престъплението. Те поискаха от съда да им бъде наложена по-лека мярка – „домашен арест“.

Съдът обаче прие мотивите на прокуратурата, че обвиняемите са с тежко съдебно минало, че деянието, за което са привлечени да отговарят, е извършено при условията на опасен рецидив и че съществува опасност да се укрият и да извършат друго престъпление.

Измамниците бяха задържани на 7 април при съвместна акция на ОДМВР- Благоевград, Русе и Търговище в района на язовира край с. Тетово в момент, когато отново прилагат схемата си за телефонни измами. При обиск на тях и на автомобила, с който те са се придвижвали, са открити мобилни телефони и СИМ- карти. Циганската банда е обвинена в извършване на 9 телефонни измами в района на Благоевград в периода от 15 март до 4 април, при които измъкнали общо 32 000 лв.


ruse-news.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии