четвъртък, 19 май 2016 г.

Условна присъда за жена от Кубрат, продала бебето си в Гърция за 300 лева

Жена от кубратския квартал Дряново е получила условна присъда за продажба на бебето си.

Санкцията на Районен съд-Кубрат е след споразумение между подсъдимата и прокуратурата. Жената с инициали Н.Х.Н. се признала за виновна в това, че в периода август-септември 2010 г. в гръцкия град Пиргос е дала съгласие за продажба на детето й, което е родено в това населено място.
По време на досъдебното производство са разпитани по делегация служители в болницата, в която е постъпила жената – разказа председателят на Районен съд-Кубрат Албена Великова, която е произнесла присъдата. Кубратчанката била заминала за Гърция, за да работи. Заедно с предполагаемия баща на бебето живеели и работели при мизерни условия и тя имала намерение да се върне обратно в България, затова се съгласила, когато мъж и жена български граждани й предложили 300 лева, за да си продаде момченцето. С парите се прибрала в Кубрат. След като се завърнала нейни познати, също български граждани, подали сигнал на гръцките власти, че е постъпила в болница бременна, а я напуснала без дете, и те започнали разследване.

Няма информация къде е сега детето – каза още съдия Великова.

Жената е на около 40 години, има още няколко по-големи деца в България.

Присъдата й е 11 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Наказателното производство е прекратено и решението не подлежи на обжалване.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии