събота, 7 май 2016 г.

Домакините обраха наградите на кушиите в Севар

кушии
Домакините обраха наградите на кушиите в Севар.

68 коня от всички краища на страната участваха в традиционните състезания за селищния празник на Севар, голяма част от призовете обаче си останаха в кубратското село.

Първите четири от общо 7 гари безспорни победители бяха коне от Севар. На най-късата дистанция – 800 м. за двегодишни коне – победител е конят Ниалдо – собственост на Ебазер Юмеров от Севар, втори остана конят с шампионско име Моци, той е от бургаското село Ръжица.

кушиите в Севар

Във втора гара – 1800 м. за 3-годишни коне победител е конят Волкенщурм с жокей Гроздан Атанасов и собственик Ебазер Юмеров, втори остана конят Сократ с жокей Рейхан Аптула и собственик Иван Йорданов от Сандрово, а трети – Сър Алекс с жокей Христо Шекеров и собственик Стефан Енчев от Сандрово.

На трета гара 1200 м. за коне над 3 години конят-победител отново е собственост на Ебазер Юмеров – Москов гърл с жокей Гроздан Атанасов. На второ място е конят Богатир с жокей Радостин Иванов и собственик Магдалена Банчева от село Малчика, а на трето – Естернигъл с жокей Нурай Хабил и собственик Валентин Минчев от Юпер.

Отново кон от Севар, но на Левент Незиров спечели купата в четвъртата гара – 2200 м. за коне над 3 години. Айфолоу Ривърс с жокей Нурай Хабил финишира пръв, втори остана Лакот с жокей Бахри Чакър и собственик Каан Йълмаз от Шумен, а трети – Хардбрейкър с жокей Викторио Георгиев и собственик Риза Ризаев от Русе. Останалите резултати очаквайте по-късно.

Гонките бяха изключително оспорвани, а заради проливния дъжд вчера и изключително трудни и за коне и за жокеи, които финишираха в кал от глава до пети.

На импровизираната трибуна сред многобройната публика бяха трима депутати от ДПС – д-р Хасан Адемов, Ахмед Ахмедов и Рамадан Аталай, областният председател на ДПС Севгин Шукри. Призовете връчваха кметът на община Кубрат Бюрхан Исмаилов, неговите заместници Нина Цонева и Красимир Великов, както и кметът на Севар Сузана Солакова.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии