четвъртък, 28 юли 2016 г.

ТИР се катурна в канавка, помете и кола, но няма пострадали

ТИР, пълен с 20 палета плочки, се обърна в канавка, по пътя си помете и кола, като по чудо пострадали при инцидента няма.

Произшествието е станало непосредствено до жп прелеза до село Ясеновец по пътя Разград – Исперих. ТИР-ът със софийска регистрация идвал откъм Исперих, натоварен със стока за Италия. Пред Дарик Разград водачът - мъж на средна възраст от Враца - разказа, че на завоя преди прелеза спирачките му отказали, а той видял, че на прелеза били спрели няколко коли и за да не ги блъсне, свил към канавката от другата страна на пътя.

В този момент в насрещното преминавал автомобил „Форд Фюжън“ с разградска регистрация, управляван от млада жена. Колата е пометена от ТИР-а, който се катурнал в канавката и се е надвесил над сграда, използвана от жп-работниците през зимата. В колата е имало и пътник, нито той, нито шофьорката са пострадали. На двамата водачи са взети кръвни проби, дрегерът показал, че не са употребили алкохол. Товарът на ТИР-а не ес е разпилял, но и по двете возила има материални щети.

ЖП-служителят, който вдига и спуска бариерата край Ясеновец, разказа, че всичко е станало за секунди. Ако беше се обърнал в другата канавка, мен нямаше да ме има – допълни той.

Огледи на местопроизшествието извършват както пътни полицаи, така и служители на ДАИ, Областно пътно управление, „Железопътна инфраструктура“. Макар че е съборен един стълб от системата на железниците, това не се отразява на движението на влаковете, стълбът е указателен – обясни кантонерът.

Автомобилният поток в двете посоки се регулира от патрул на сектор "Пътна полиция". Създадена е организация за вдигането и изваждането на ТИР-а, това ще стане с кран – обясниха от пресцентъра на ОДМВР-Разград.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии