събота, 20 август 2016 г.

Български и румънски общинари мерят сили на футболното поле за празника на Сливо поле

футболна топка
Община Сливо поле чества своя празник. По традиция това се случва в третата седмица на август.

 Празненствата всъщност започнаха още снощи, като на сцената на панаирната площадка в града са се изявили народният певец Илия Луков, ФТТ „Найден Киров“ – Русе и самодейни танцови състави.

Събитието беше уважено от доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на Русе, Пламен Нунев – народен представител, Валентин Атанасов – кмет на Община Сливо поле и домакин на събитието, кметове на населени места, гости и жители на общината, съобщиха от Областна администрация.

Честването на празника на Сливо поле е включвало още полагане на венци пред паметната плоча на загиналите, детски игри, зрелищни народни борби, както и и традициония Сливополски панаир, наследник на Тюрксмилския панаир от 1860 година.

Богатата културна програма за тържествата през тази година включва и международно участие, съобшиха от Асоциация Еврорегион Данубиус. Делегация от гюргевската община Извоареле ще гостува там по покана на кмета на Сливо поле Валентин Атанасов.

25-членната румънска делегация, водена от кмета Силвиу Казаку, включва председателя на ОбС, общински съветници и общинския местен футболен отбор. Приятелските срещи между футболните екипи на двете побратимени общини станаха традиция, наред с културния обмен, участието в местни фолклорни фестивали и реализирането на съвместни трансгранични проекти.

Инициативите са в рамките на подписаното на 03.03.2009г. споразумение за сътрудничество между общините, за което е съдействала и Асоциация Еврорегион Данубиус, която помага с организацията и на сегашното гостуване.


topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии