петък, 23 септември 2016 г.

10 дни арест за футболен хулиган от Кубрат

Запалянко от Кубрат получи наказание от 10 дни задържане в поделение на МВР заради футболно хулиганство. Решението на Районен съд-Кубрат е необжалваемо и е влязло в сила.

Инцидентът, заради който е застанал пред Темида мъжът с инициали Ф.Я., е станал на 11 септември на Градския стадион в Кубрат по време на мача от Североизточна Трета лига ФК“Кубрат 2007“ – ФК“Доростол 2013“-Силистра, завършил при резултат 2:1.
Служителите на реда установили, че нарушителят във видимо нетрезво състояние гледал срещата прав върху пейка на стадиона и отправял обидни и нецензурни думи към вратаря на гостите и към страничния съдия. В мотивите на съдебното решение са описани обидите: „п…ст”, „да е.. майка ти мамалигар”, „майка ти ще е… циганин”. Един от полицаите, които охранявали мача, разпоредил на нарушителя на слезе от пейката и да отиде при него, заради неизпълнение на това разпореждане двама служители на реда го извели от стадиона, но той се върнал след 5-10 минути, при повторния опит за извеждане оказал съпротива на полицаите и затова му били поставени белезници и бил отведен в полицейското управление.

Съставен му е акт по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, а ден по-късно и съдът се е произнесъл с решение. По време на съдебното заседание футболният хулиган признал вината си и изразил съжаление за случилото се. Заради по-ниската степен на обществена опасност и признанието на вината съдът е постановил присъда от 10 дни задържане в териториална структура на МВР без глоба и забрана за посещаване на футболни мачове. Санкциите по Закона за футболно хулиганство са глоби от 200 до 500 лв. и задържане от 10 до 15 дни, както и забрана за посещение на спортни мероприятия до 2 години.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии