неделя, 20 ноември 2016 г.

Арестуваните на „Дунав мост“ полицаи – на свобода срещу 5000 лв.

Дунав мост
Арестуваните при акцията на Специализираната прокуратура на ГКПП „Дунав мост“ 7 гранични полицаи са пуснати на свобода срещу парична гаранция в размер на 5000 лв.

Това съобщиха от Специализирания наказателен съд. Обвиненията на всички задържани са за участие в организирана престъпна група, която е действала на пункта в периода от септември 2015 г. до 16 ноември 2016 г.
Както ТВН първи съобщи, седемте униформени бяха задържани на 16 ноември. Тогава говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че групата работела на принципа „малки суми, но редовно“. Съобщено бе, че свидетел преминал през пункта на Дунав мост с белязани пари. Полицейският служител е определил сумата, за да не се прави щателна митническа проверка на автомобил. Парите, на стойност 20 евро, са били открити лицето след обиска му, като са оставили следи и по ръцете на граничаря.

При последвалите обиски и претърсвания в жилището на един от обвинените били открити около 20 000 лева в различна валута.

По думите на Иван Гешев, председател на Специализираната прокуратура, използван бил и дрон. Прокуратурата разполага с доказателства от видеонаблюдение и аудиозаписи.


tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии