петък, 30 декември 2016 г.

Мъж от Кубратско получи ефективна присъда за подаден фалшив сигнал на тел.112

Мъж от кубратското село Севар получи ефективна присъда за подаден фалшив сигнал на тел. 112.

Наказанието му е 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор. Първоначалната присъда е на Районния съд в Кубрат, а Окръжният съд в Разград я потвърди.

Подсъдимия И.Х.Е. е признат за виновен в това, че на 28 януари 2016 г. в село Севар е направил неверно повикване на тел.112 за катастрофа с пострадал човек в селото.

Под влияние на употребения алкохол, в 21.45 часа мъжът е позвънил на спешен номер 112 и съобщил за припаднал човек до спортната зала в селото. Представил се с имената М. И. Операторът го свързал с дежурния от Спешната помощ, на когото подсъдимият обяснил, че на кръстовището до бензиностанцията лежи катастрофирал човек. На място били изпратени медицински и полицейски екипи, но там нямало нито граждани, нито превозни средства.

На досъдебното производство И.Е. не се признава за виновен, но не отрича, че се е обаждал на телефон 112. Заявява, че не помни какво точно е казал, защото бил пил много алкохол. Твърди, че същата вечер ходил за цигари и видял, че една кола се ударила. По делото няма доказателства, потвърждаващи последното обстоятелство.

Мъжът не се е явил при първоинстанционното разглеждане на делото, не се явява и пред въззивния съд. Установено е, че е напуснал страната. Той е на 45 години, разведен е, безработен и многократно осъждан.



topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии