четвъртък, 22 декември 2016 г.

Разкриха мъж и жена, нападнали възрастен мъж в дома му в Мартен

полиция
Ресенските полицаи са установили мъж и жена, нападнали възрастен човек в дома му, съобщава ОД на МВР - Русе.

На 21 декември в участъка в гр. Мартен е бил подаден сигнал от мъж на 83 години, че предишната вечер около 22:00 часа две неизвестни лица са го посетили в дома му и са поискали да им отключи и да ги пусне вътре, заплашвайки го, че в противен случай ще го убият. Мъжът ги пуснал в дома си, след което двамата му нанесли удари с ръце по главата и гърба, като единият го стискал за врата и го заплашвал, че ще го убият ако не даде парите.
После претърсили стаята, но не открили пари.

Според разказите на потърпевшия те напуснали жилището му към 07:30 часа на 21 декември, а той установил, че са проникнали в двора на къщата след като са срязали част от телена ограда около имота му. Адресът е посетен от дежурна опаративна група на полицията, извършен е оглед в дома. Пострадалият е описал нападателите си като е разказал, че са били с качулки на главите, но той е успял да смъкне качулката на единия и го е разпознал като мъж от с. Сандрово.

Сигналът е бил документиран от разследващите, заведено е досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 вр. чл. 18, ал. 1 от НК. В хода на незабавно проведените оперативно-издирвателни действия от страна на служителите на реда двете лица са установили - мъж /Г.Й. на 53 години/ и жена /М.И. на 53 г./

Работата по разследването на случая продължава.



topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии