вторник, 7 февруари 2017 г.

Разследват масово убийство на кучета в Исперих: 30 трупа по улиците на града

мъртви кучета
Масово убийство на кучета разследва прокуратурата в Исперих. През последните 2 седмици местни преброили 30 отровени кучета по улиците на града.

За смъртта на уличните животни само за ден са подадени общо 17 сигнала по електронна поща в Окръжна прокуратура-Разград, съобщи заместник окръжният прокурор Тихомир Тодоров. Тъй като инцидентът е от компетентността на
Районната прокуратура, той е разпоредил Районна прокуратура-Исперих в едномесечен срок да разследва случаите.

Информацията на убитите кучета се появи първо в социалната мрежа Фейсбук, след което със съдействието на разградската организация „За животните в Лудогорието“ бе сигнализирана и прокуратурата.

„Цялата околност е осеяна с трупове на починали кучета. Животните умират в страшни мъки и агония пред очите на живущите в района и най-вече деца….Моля незабавно да предприемете необходимите законови мерки – да бъде наредено извършване аутопсия от компетентни медицински лица,за да се установи каква е използваната отрова, и да се установят извършителите“ – се казва в сигналите до прокуратурата.
Неофициално местни хора споделят, че кучетата са отровени с кюфтета, хвърлени по улиците на града. Около 30 са труповете из Исперих, най-много са в района към Пречиствателната станция.

Кметът на Исперих Бейсим Руфад заяви за Дарик-Разград, че при него няма официален сигнал за инцидента, но той също е разпоредил проверка и очаква резултати утре. Той категорично опроверга съмненията, че масовото отравяне на уличните животни може да е организирано от местната власт. Подобни тези се появиха в коментарите на снимките в социалната мрежа.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии