сряда, 5 април 2017 г.

Посрещат на Марс в Кубратско

Зевзеци от община Кубрат измислиха нов пътен знак, докато чакат държавата да ремонтира лошите пътища в региона.

На една от табелите, на която е описано, че Агенция Пътна инфраструктура поддържа шосето Кубрат – Русе, е залепен голям червен стикер с надпис „Добре дошли на Марс“, има и превод на английски.

Стикерът покрива половината табела, в която според местните не се съдържат верни факти, тъй като от години пътят не се поддържа от никого и е целият в кратери. Червеният стикер, който посреща на червената планета, е поставен близо до село Тетово преди повече от седмица и вече е атракция за преминаващите по шосето, почти всички спират, за да се снимат пред него.

Основните пътища в общината са в много лошо състояние, затова преди 2 седмици започнахме подписка с искане държавата да отпусне средства за ремонт – обясни кметът на Кубрат Алкин Неби, който е на този пост от февруари, когато в Кубрат имаше предсрочни избори. Вече над 2500 човека вече са се включили в подписката. Инициативата е на общинската управа, подписка има пред сградата на местната управа в общинския център, както и в селските кметства.

Неби уточни, че не са си поставили срок за събиране на подписи, но ще изчакат служебните министри да отстъпят постовете си на новото правителство. Подписката ще бъде изпратена до бъдещия регионален министър и шефа на Агенция Пътна инфраструктура. Хората от Кубратско настояват за ремонти на основните шосета в региона – към Разград, Русе и Тутракан.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии