четвъртък, 11 май 2017 г.

Гюнай Хюсмен - новият областен управител

Разград
Доскорошният депутат Гюнай Хюсмен от днес е областен управител на Разград. 

Назначението му е факт с министерско решение от днес.
Хюсмен потвърди пред Дарик-Разград за новата си длъжност, обясни, че в момента пътува към Лудогорието, вероятно утре ще встъпи в длъжност официално.


Агробиснесменът от Исперих вече е преминал през различни стъпала на местната и законодателната власт – беше кмет на Исперих, председател на тамошния Общински съвет, в предишното Народно събрание влезе като депутат от ДПС, но заради използване на преференциалния вот бе изключен от партията, стана независим, а на последните парламентарни избори бе втори в листата на ГЕРБ.
Гюнай Хюсмен
Очаква се предшественикът му на поста областен управител Манол Кившанов да се върне на стария си пост – директор на Областната дирекция на Фонд „Земеделие“. Този пост бе овакантен преди повече от месец, когато последният директор и кандидат за кмет на Кубрат Орхан Бедиханов подаде оставка и остана в структурата на по-ниска длъжност.
По-късно от Областна администрация-Разград изпратиха биографична справка на новия областен управител, от която става ясно, че първият му работен ден на този пост е и негов личен празник. Гюнай Хюсмен е роден на 11 май 1966 г. в Исперих. През 1998 г. е завършил Агроинженерство – растителна защита в Аграрния университет в гр. Пловдив. Стартира професионалната си кариера през 1993 г. като секретар на Общинската поземлена комисия в гр. Исперих. От октомври 1994 г. до октомври 1995 г. е управител на „Караджа-ФАГ“ ООД, гр. Исперих. Кмет е на община Исперих от 1995 до 1999 г. От 1999 г. до 2011 г. е последователно мениджър и управител на „Караджа-ФАГ“ ООД. Председател е на Общински съвет Исперих от 2011 до 2014 г. От 2014 до януари, 2017 г. е народен представител в 43-то Народно събрание.




dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии