събота, 10 ноември 2018 г.

Разследват инцидент с психично болен, починал, след като му сложили белезници, за да го отведат в клиника

Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебното производство за смъртта на психично болен пациент, съобщават от Апелативна прокуратура –Варна.

Инцидентът е станал днес в болницата в Разград. 54-годишният мъж заедно с още един пациент трябвало да бъдат отведени за лечение в психиатрична болница.


Мъжът започнал да буйства и се наложило полицейски служители да му поставят белезници. При опита им да го успокоят, пациентът колабирал и починал.
Разследването, което трябва да установи обстоятелствата и причините, довели до смъртта на 54-годишния мъж, е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Разград.

Дарик-Разград научи, че мъжът е живеел село Прелез. Инцидентът е станал пред Психиатричното отделение в разградската болница, присъствал е и негов родственик.

Мъжът буйствал първо пред медицинските лица, затова била повикана полиция, но той продължил да буйства. Малко след като му поставили белезници получил конвулсии и посинял, пристигнал е и екип на Спешна помощ, но не са успели да го спасят.

Тялото ще бъде откарано за аутопсия в Търговище. Сред версиите за причината за инцидента са и здравословни проблеми вследствие на наднорменото тегло на пациента, той тежал 150 кг.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии