понеделник, 12 ноември 2018 г.

Остава в ареста дрогираният и пиян исперихчанин, който нападна други шофьори

По искане на Районната прокуратура в Исперих съдът задържа под стража мъж, шофирал пиян, дрогиран и без правоспособност и оказал съпротива срещу орган на властта - съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

39-годишният мъж е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета от Районния съд в Исперих по искане на Районната прокуратура в града.



Мъжът е привлечен като обвиняем по четири обвинения, след като на 9 ноември тази година управлявал автомобила си без правоспособност, под влияние на алкохол и амфетамини.

Пред повиканите на мястото на произшествието полицейски служители Емил извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, заканил се срещу униформените и отказал да им се подчини.

След 12-часов пиянски купон 39-годишният мъж се качил на колата си. На кръстовище в Исперих препречил с автомобила си пътя на два товарни камиона и отишъл да се разправя с шофьорите им.

На един от тях нанесъл удар в лицето. Обвиняемият псувал полицаите, крещял и заплашвал. Агресивният мъж отказал да се качи в полицейския автомобил.

Тестван с дрегер, било установено, че управлява без книжка с 2,52 промила алкохол и след употреба на амфетамини. След привличането му като обвиняем Районната прокуратура в Исперих го задържала за срок до 72 часа по образуваното срещу него бързо производство и внесла искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която е била уважена от съда.

Определението на Районния съд в Исперих подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии