петък, 2 ноември 2018 г.

Искат постоянен арест на тартора на четиримата, които откраднаха кола в Кубрат

Районната прокуратура в Кубрат е привлякла като обвиняем 44-годишния Николай М. за грабеж на автомобил, пари, дебитни карти и телефони от владението на двама пострадали със сила и заплашване с пистолет.

Това съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.
На обвиняемия е повдигнато обвинение за престъпление по член 198, ал. 1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години. С постановление на прокуратурата той е задържан за срок до 72 часа.
Проведените действия по разследването уличават в престъплението и 18-годишния Горан Ж. и непълнолетния му брат.
На 30 октомври около 19 часа е подаден сигнал от двама мъже от русенско село, че са станали жертви на грабеж на автомобил „Опел вектра“, две дебитни карти, мобилни телефони и сумата от 95 лева. В близост до изоставена бензиностанция в района на Кубрат трима мъже и жена с газов пистолет, със сила и заплашване отнели чуждите движими вещи с намерението противозаконно да ги присвоят.
Полицията предприела незабавни издирвателни действия, при които са открити и задържани извършителите на деянието – 44-годишният Николай, 18-годишният Горан Ж., 17-годишният му брат и 28-годишна жена, чиято роля в грабежа се изяснява. Намерен е изоставен и лекият автомобил „Опел Вектра“. Газовият пистолет е иззет.
Районната прокуратура в Кубрат ще внесе искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в Районния съд в града спрямо обвиняемия Николай М.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии