четвъртък, 15 ноември 2018 г.

Глобиха оператора на сметище в Русе заради пожар

Глоба от 1500 лева е наложена на оператора на русенското сметище за това, че е допуснал да възникне пожарът на 3 ноември и по този начин е бил замърсен въздухът на Русе.

Този пожар стана повод за протести сред русенци за чист въздух миналата събота.

Операторът на регионалното депо - фирма „Берос ООД“ е с наложена глоба от 1500 лева от страна на общината, а отделно ще търпи административна санкция от Регионалната екоинспекция, чийто размер ще бъде определен по-късно.


Това стана ясно след поредица от проверки на контролните органи след възникналия около 13.00 часа на 3 ноември пожар на сметището. Установено е, че палежът не е умишлен, предаде БНР.

„По наше мнение причината за възникналия пожар е самозапалване на сметищния газ. Това не е само констатация на оператора, а и на компетентните органи, а именно Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", каза кметът на Русе Пламен Стоилов.

Като причина за разрастването на огъня обаче кметът определи лошата работа на пожарникарите. „Има държавни институции, чието задължение е да реагират в такива ситуации. Лично за мен те реагираха супер непрофесионално. Визирам пожарната“, каза Пламен Стоилов.



topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии