вторник, 18 юни 2019 г.

25-годишен шофира надрусан, водач на училищен автобус тръгва на екскурзия с деца пиян

25-годишен русенец е бил установен да управлява автомобила си след употреба на наркотици, съобщиха от полицията.

Младият мъж бил спрян за проверка на пътя Русе – Кубрат. Направената проба с техническо средство показала, че водачът управлява автомобила си „Рено Меган“ след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.
Полицаите са съставили на 25-годишния акт и са му издали талон за изследване, той е бил задържан и конвоиран да болницата, където е дал проби за химическо изследване. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и в сектор „Пътна полиция“ е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Водач на училищен автобус пък е задържан, малко преди да потегли с ученици на екскурзия. Направената проверка на 56-годишния шофьор показала, че е седнал зад волана след употреба на алкохол – уредът отчел 1.25 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът отказал да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство.




tvn.bg

1 коментара:

Valentin каза...

Често срещано явление е автобусни шофьори да карат подпинали. В някои страни се прилагат мярки като например необходимостта на духнеш в дрегера преди да запали двигателя. Отчете ли алкохол, не пали.

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии