неделя, 23 юни 2019 г.

Парад на ретро автомобили в Русе

За пета поредна година Русе стана домакин на парад на ретро автомобили и мотоциклети.

Събитието се организира от Общинска фондация "Русе - град на свободния дух", Авто-мото клуб "РУСЧУКЪ", с подкрепата на Община Русе.

Участие в тазгодишното издание взеха 60 автомобили и мотоциклети от Русе, Бургас, Варна, София, Хасково, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат, както и от Румъния, предаде БТА.

"С тези автомобили усещането е различно. Това да натиснеш педалите, те да са твърди. Спирачката да трябва много усилие да спре този автомобил, воланът се върти без сервоусилватели или каквото и да било там", коментира преди парада за БНТ собственикът на ретро кола Ангел Калчев.

"Аз ще участвам с Фолксваген Поло от 1986 г. Сдобихме се с него преди 1 година, съвсем случайно стана всичко. Всичко започна от далечната 2013, когато закупихме с баща ми първия ни ретроавтомобил Фолксваген 1200 от 65-та година - познатата на всички "Костенурка". От тогава започна нашата страст към ретро автомобилите. Лека полека започнахме да го реставрираме, сед това разбрахме за Ретро клуба в Русе и сега сме горди членове на клуба", разказа пък Славена Атанасова, която също е запалена по старите автомобили.





dnes.dir.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии