четвъртък, 5 декември 2019 г.

Задържаха надрусан водач след полицейска гонка край Сливо поле

27-годишен мъж е установен да управлява автомобил след употреба на наркотици, съобщиха от полицията в Русе.

Първоначално младият мъж се опитал да избяга от униформените, но след гонка бил спрян и задържан.

Инцидентът станал миналата нощ на пътя Русе – Силистра. Автонаряд от РУ – Сливо поле подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил марка “Фолксваген”.
Водачът не спрял, а продължил, при което е бил последван от полицейските служители и спрян. На униформените направило впечатление, че той отговаря неадекватно на зададените въпроси и те потърсили съдействие от екип на пътната полиция. При направената проверка за употреба на наркотични вещества уредът реагирал положително на амфетамин.

На младия мъж бил съставен акт за административно нарушение, връчен му бил талон за изследване и случаят бил предаден на разследващ полицай в сектор „Пътна полиция“, който е образувал бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК

В хода на работата по случая, при проверка в автомобила полицейските служители открили саморъчно свита цигара, полиетиленово пликче със суха тревна маса, гриндер и електронна везна. При направения полеви наркотест на сухата тревна маса, тя е дала реакция за марихуана. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354а от НК.





tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии