събота, 19 септември 2020 г.

Иззеха 2700 спортни облекла и 246 парфюма на ГКПП „Дунав мост” - Русе

Митнически служители задържаха 2700 спортни облекла и 246 парфюма при две проверки, извършени на ГКПП „Дунав мост” - Русе в рамките на четири дни, съобщиха от пресцентъра на Агенции "Митници".. 

Около 06:50 часа на 16 септември, на изход от страната е спрян за проверка автобус, пътуващ от Турция за Румъния. В багажа на един от пътниците в 8 кашона са открити 196 тестер - парфюми на световно известни марки.

Освен тях мъжът пренасял и 440 текстилни изделия, сред които спортни екипи, блузи с дълъг ръкав и суитчъри.


При проверката на автобуса са открити и 15 колета с общо 2260 чорапи, шапки и детски ризи. Те били транспортирани от шофьора на автобуса.

Всички текстилни изделия и парфюми са задържани на основание чл. 229, ал. 1 от Закона за митниците. На водача и пътника са съставени актове за административни нарушения.

При друга проверка, извършена около 12:00 часа на 12 септември на ГКПП "Дунав мост" - Русе, митническите служители спират автобус, пътуващ отново от Турция за Румъния. Един от пътниците предоставя за проверка 12 кашона.

В тях митническите служители намират 50 тестер - парфюми и 40 чифта спортни обувки от същата марка. Установено е, че пътникът ги е пренесъл през граница без знанието и разрешението на митническите органи, поради което са задържани.

На нарушителя е съставен акт за административно нарушение. Предстои да се установи дали стоките са оригинални, за което ще бъдат сезирани представители на съответните марки.





dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии