четвъртък, 10 септември 2020 г.

До две седмици щял да започне ремонтът на пътя Русе - Кубрат

Предстои проектиране и изпълнение на работните проекти за магистралата Русе - Велико Търново 

Скоро се очаква да приключи изготвянето на парцеларните планове на лот 1 и 2 от трасето Русе – Бяла и обходния път при град Бяла.

Това стана ясно от проведена среща между областния управител Галин Григоров и министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, съобщиха от областната администрация в крайдунавския град.

Предстои възлагане на инженеринг за проектиране и изпълнение на работните проекти и съответно строителство на магистралата.

Успоредно с това ще текат и очуждителните процедури.

Ускоряването на процеса по изграждането на магистралата Григоров отдава и на активността на русенските депутати от различните политически партии, които следят процеса и съдействат за по-ускорено предвижване на проекта, както и неговото включване в приоритетните проекти за страната през следващия програмен период.

В началото средствата най-вероятно ще бъдат осигурени от държавния бюджет, а след това ще бъдат възстановени по Оперативни програма „Транспорт“.

Според областния управител Галин Григоров забавянето на проекта реално е с година и половина и това се дължи на обжалванията по ОВОС.

До две седмици е предвидено да стартират и дейностите по цялостната рехабилитация на път II-23 Русе – Кубрат. Понастоящем се извършват геодезически заснемания и изготвяне на проект за ремонт на пътя между Борисово и Черешово.

 

 

dunavmost.com

 

 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии