петък, 9 октомври 2020 г.

Полицаи иззеха от бракониери три каруци и микробус, натоварени с дървесина

Операция на територията на град Ветово

В хода на продължаващата активна дейност на служителите на ОДМВР – Русе по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност са проведени две специализирани операции на територията на районните управления Ветово и Бяла, насочени срещи незаконни дейности с дървен материал.

При действията в град Ветово са били установени няколко случая на превоз на дървен материал от държавния горски фонд, предимно дървесина за огрев от вида ясен.

При извършваните проверки е установено, че лицата са извършвали тази дейност без необходимите редовни писмени позволителни за сеч и без превозни билети. Пространствената дървесина била превозвана в каруци и МПС. В рамките на действията в района на гр. Ветово, служителите на реда са установили 3 лица на възраст 25 – 46 г., превозващи дърва. Полицаите са иззели 3 каруци и един бус, както и над 5 кубика материал. Щетите от незаконната дейност са в процес на уточняване. Случаите са документирани по описа на РУ – Ветово, образувани са проверки с оглед престъпление по чл. 235, ал.1 от НК.

Вчера в хода на проведена подобна полицейска операция по линия „битова престъпност“ , служители на РУ – Бяла, съвместно с представители на РДГ – Русе, също са установили няколко случая на незаконно придобиване и съхранение на дървен материал. 

При проверките, в имот на адрес в село Долна Студена, собственост на жена, екипите са установили три кубика дърва за огрев немаркирани с контролна горска марка. В друг имот в селото, обитаван от 41-годишен мъж, са открити два кубика, също немаркирани с контролна марка. На трети адрес, където живее 34-годишна жена, са се натъкнали на 8 кубика незаконна дървесина за огрев, а в четвърти имот, стопанисван от 30-годишна, са открити други 2 кубика немаркирани с контролна горска марка.

Констатираното от служителите е документирано, по случаите са започнати преписки по описа на РУ – Бяла, във връзка с изясняване на престъпление по чл. 235 от НК.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии