вторник, 13 октомври 2020 г.

COVID-19 взе 17-тата си жертва в Разградско, през последните дни – още 11 положителни проби

Единадесет нови потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград от 09.10.2020 до 11.10.2020 г. – съобщават от пресцентъра на Областна администрация въз основа на данни от РЗИ. Има и един смъртен случай – допълват оттам.

Починалият е мъж на 75 години от село Киченица, община Разград. Потърсил е медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ на 04.10.2020 г. Настанен е отделението по пневмология и фтизиатрия.

Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е имал придружаващи заболявания хронична обструктивна белодробна болест и артериална хипертония. До леталния изход се стига на 11.10.2020 г.

Новите положителни случаи са от различни населени места и на различни възрасти, повечето са с придружаващи заболявания.

Първият случай на заболял е с мъж на 62 години от областния център Разград. Той е потърсил медицинска помощ на 08.10.2020 г. и е приет за лечение в Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ в Русе. Взет му е респираторен материал, който е изследван в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. Мъжът е след прекаран инсулт, има придружаващи заболявания артериална хипертония и захарен диабет тип II.

Вторият случай е с мъж на 40 години от гр. Лозница. Приет е за лечение на 07.10.2020 г. в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград, където е настанен в отделението по пневмология и фтизиатрия. Мъжът не е съобщил за придружаващи заболявания.

Третият случай е с мъж на 63 години от гр. Разград. Приет е за лечение на 08.10.2020 г. в МБАЛ „Свети Иван Рилски“, като е настанен в отделението по пневмология и фтизиатрия. Мъжът е с придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето и захарен диабет тип II.

Четвъртият случай е с жена на 59 години от с. Китанчево, община Исперих. Приета е за лечение на 08.10.2020 г. в МБАЛ „Свети Иван Рилски“, като е настанена в отделението по пневмология и фтизиатрия. Жената е с придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето, захарен диабет тип II и артериална хипертония.

Петият случай е с жена на 39 години от Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е у дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Шестият случай е с жена на 65 години от с. Ловско, община Лозница. Приета е за лечение на 09.10.2020 г. в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Настанена е в отделението по пневмология и фтизиатрия. Жената е с придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето и артериална хипертония.

Седмият случай е с мъж на 63 години от гр. Цар Калоян. Приет е за лечение в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград на 09.10.2020 г. Настанен е в отделението по пневмология и фтизиатрия.Мъжът е с придружаващи заболявания хронична обструктивна белодробна болест и артериална хипертония.

Осмият случай е с жена на 56 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в клиничната лаборатория към МБАЛ „Свети Иван Рилски“.  Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Жената е с придружаващо заболяване артериална хипертония.

Деветият случай е с жена на 40 години от с. Благоево, община Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Приета е за лечение на 11.10.2020 г. в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ , като е настанена в отделението по пневмология и фтизиатрия. Жената е с придружаващо заболяване артериална хипертония.

Десетият случай е с мъж на 38 години от с. Раковски, община Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в СМДЛ „Рамус“ в София. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Единадесетият случай е с мъж на 25 години от гр. Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в СМДЛ „Рамус“ в София. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Според единния информационен портал от началото на световната пандемия в Разградско заболелите от COVID-19 са 236.

 

 

razgrad24-7.com



0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии