четвъртък, 29 октомври 2020 г.

Отделение на болницата в Разград затваря заради лекари с COVID-19

Отделението по гастроентерология в разградската болница ще бъде временно затворено. Причината е, че всички лекари, които работят в него са болни, с положителни PCR тестове. Заболели са и четири медицински сестри. Това информира изпълнителният директор на МБАЛ "Свети Иван Рилски" д-р Гечо Жечев на първото онлайн заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, съобщават от областната администрация. Той е уточнил, че всички пациенти от отделението ще бъдат пренасочвани към други отделения.



Д-р Жеков предупреди, че броят на заболелите бързо расте и се налага непрекъснато да бъдат разкривани нови легла в болницата. Той съобщи, че в Инфекциозното отделение има 25 легла, в Отделнието по пневмология и фтизиатрия - 20 легла. В болницата са настанени шест души, които са в тежко състояние и на обдишване. Цялото Интензивно отделение се мести в урологията. Там ще има място за още шест допълнителни легла, на които да бъдат настанявани най-тежките случаи. В здравното заведение от днес се разкриват още 18 легла, като Първо вътрешно става отделение за пациенти с COVID-19. Директорът на болницата обобщи, че общият брой на леглата за болни от коронавирус в лечебното заведение е 69.

От болницата в Исперих също са обявили, че работят по разкриването на допълнителни легла за болни от коронавирус, а от болницата в Кубрат, че вече са готови да приемат такива пациенти.

Председателят на регионалната съсловната организация на личните лекари д-р Селиме Карагьозова повтори предложението си родителите на заболелите ученици да им записват час за преглед по телефона, за да не се получава струпване на пациенти. Тя поясни, че изискването по наредба личните лекари да изпращат пациенти за планови прегледи при специалист в този момент не е добър вариант по същата причина - струпване на хора, които няма как да пазят дистанция.

Атанас Дончев от РУО обяви, че в областта вече има проблеми с осигуряването на заместващи учители за заболелите или поставени под карантина педагози.

Източник: БТА



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии