четвъртък, 9 юни 2011 г.

Краставиците убийци

краставици убийци
Тревожни новини идват от Германия.
Увеличава се броят на заболелите от т. нар. Хемолитично - уремичен синдром , след консумация на краставици внос от Испания. За съжаление не са малко и смъртните случаи.
Какво се крие зад това сложно наименование на болестта. Има известен причинител - бактерията Ешерихия коли. Този вид микроорганизми имат много серологични подтипове. Част от тях са безопасни - живеят като нормална флора в дебелите ни черва. Но друга - са болестотворни. Такъв е и серотипът - E. Coli - 0157. Той е особено вирулентен и активен, произвежда специфични токсини и най-важното - може да модифицира / промени/ имунната ни система и тя да атакува собствените ни тъкани и органи.
Смята се, че точно с такъв тип бактерии са замърсени краставиците, които са внос от Испания. Най - вероятно са се съдържали в торта, която е подхранвала растенията.
Ето едно от доказателствата, че НЕ ВИНАГИ ПОД НАИМЕНОВАНИЕТО „БИО" ВСИЧКО Е ЧИСТО.
Но да се върнем на заболяването, което причинява този вид бактерии. Клиничната картина започва обикновено с ентероколит - диария с кървави изпражнения, температура, хрема и др. В следващите дни се появява бледост, кръвоизливи по кожата и лигавиците, поради намаления брой на тромбоцитите.
Успоредно с това се развиват симптомите на остра бъбречна недостатъчност - намалено отделяна на урина, повишаване на уреята и креатинина в кръвта. Артериалното налягане се повишава и хипертонията заедно със задръжката на вода и електролити води до мозъчен оток и гърчове.
Лечението е комплектно и е ефективно, ако е започнато своевременно. Профилактиката - купувайте зеленчуци от сигурен източник, и никога по-евтини. Аз съм уверен ,че „българският предприемач" веднага ще внесе от Испания по-евтини зеленчуци, за да реализира по-голяма печалба.
Добре измивайте зеленчука обилно с вода.
Винаги ги обелвайте.
И тук хомеопатията може да ви помогне - с повишаване на имунитета ви. А препарата Колибацилинум - конкретно може да неутрализира този неприятен бактерии.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии