вторник, 18 октомври 2011 г.

Откараха ветовските измамници до Кърджали

Криминалисти ескортираха вчера конвоя с тримата ветовски измамници до Кърджали.Тодор И.-Томито, Васил Г.-Джохоя и Илия Т. заедно с хасковското им муле бяха откарани под охрана до съседния областен град.

Там бяха проведени процесуално-следствени действия срещу групата, която е мамила и в Кърджалийско.

Както вече писахме, бандата бе разбита след операция на Главна дирекция „Криминална полиция“ и ченгета от Плевен, Русе, Хасково и Стара Загора. След ареста на мулето в Хасково с парите от последните две възрастни жертви групата е уличена в 14 ужилвания, от които са се сдобили с над 50 000 лв. Дознанията по всички тези случаи се обединяват и новото досъдебно производство се наблюдава от Русенската окръжна прокуратура, обясниха запознати.
Бандата се специализирала в най-популярните измамни телефонни схеми – мним доктор се обажда на пенсионери и ги стресира, че техен близък си е счупил крайник и трябват пари за спешна операция. Другата е още по-популярна – псевдоследовател или „адвокат“ се свързват с баби и дядовци и им обясняват, че техни деца или внуци са причинили катастрофа, в която е загинал човек, затова „трябват пари за освобождаването им под гаранция“.
И тримата от Ветово са криминално проявени, с дълги досиета. Най-младият от тях е 18-годишният Илия. Той е разследван за кражби и измами. 25-годишният Васил-Джохоя е задържан за хулиганство, изнасилване и блудство. 40-годишният Тодор-Томито пък е съден за обсебване, измами и подкуп.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии