четвъртък, 10 ноември 2011 г.

ДПС оспорва изборите в Беловец

ДПС оспори изборите в Беловец, броиха бюлетини наново

Две дела за касиране на изборите бяха гледани вчера в Административен съд-Разград.

Преди обяд резултатите от вота в село Беловец оспориха неуспелия кандидат за кмет от ДПС - Кязим Хасанов и общинският лидер на движението в Кубрат д-р Ибрахим Яхов.

Те обжалваха решението на местната Общинска избирателна комисия, с което за кмет на Беловец е обявена Нуржихан Юзеирова от ГЕРБ.
Според защитата на Хасанов в двете секции в Беловец били допуснати нарушения в процедурата по провеждането на местния избор, касаещи гласуването на лица с придружители. Имало и голям брой бюлетини, които са описани като неотговарящи на установения образец. Жалбоподателите поискаха ОД на МВР-Разград да провери дали личните карти на четирима от гласоподавателите не са били изтекли към деня на вота.

Настояха още бюлетините да бъдат преброени наново.

Тъй като съдия Марин Маринов далновидно бе разпоредил изборните книжа и бюлетини да бъдат донесени още на първото съдебно заседание, повторното броене започна веднага. При него бяха открити несъществени разминавания с описаното в протоколите. След приключването на броенето, съдия Маринов разпореди ОД на МВР-Разград да провери валидността на оспорените четири лични карти и отложи делото за петък.

Веднага след края на това съдебно заседание, в залата започна второ дело за касиране по жалба на независимия кандидат за кмет на Свещари Фикрет Шукриев. Той оспори решението на ОИК-Исперих, с което за кмет на селото е определен Кемал Кязим от ДПС. Според Шукриев действителните и недействителните бюлетини били броени неправилно.

След като съдия Ива Ковалакова-Стоева лично установи, че разминавания няма, Шукриев оттегли жалбата си и производството беше прекратено.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии