вторник, 6 декември 2011 г.

Убиецът на Александър Македонски осъди държавата

Убиецът на шефа на Държавното ловно стопанство "Сеслав" Александър Македонски
осъди прокуратурата.
47-годишният убиец Радослав Пенев от Разград осъден на доживотен затвор този път осъди държавата за това, че четири години е бил обвиняем по друго дело, без да се докаже вината му.
Той ще ще получи от държавата 500 лева тъй като е бил разследван безуспешно за злоупотреби с ваучери за дърва, раздавани на социално слаби.


"Убиецът на Александър Македонски осъди прокуратурата" пише Труд

Осъденият да лежи доживот за убийство разградчанин Радослав Пенев-Ачо спечели дело срещу прокуратурата. Окръжният съд в града призна частично иска му срещу държавното обвинение, като вместо исканите от престъпника 10 000 лв. му присъди едва 500 лв.

Ачо претендираше за обезщетение по Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани. Според него прокуратурата му причинила стрес и страдание, защото три години е бил разследван по обвинение за измама с ваучери за дърва, но накрая вината му не била доказана.

Радослав Пенев се прочу с жестокото убийство на директора на държавното дивечовъдно стопанство “Сеслав” в Кубрат Александър Македонски. Ачо го отвлече и екзекутира с куршум в тила през лятото на 2006 година.

Разследването установи, че престъплението е извършено, защото убиецът дължал много пари на жертвата си, с която били бизнес партньори.

След като беше осъден да прекара остатъка на живота си зад решетките, Пенев се развлича да води всевъзможни дела. Сред съдените от него освен прокуратурата, полицията и изобличилите го свидетели беше дори братът на убития - Диан Македонски. От него затворникът искаше пари за уж пропуснати ползи от язовира, който въртели под аренда с лесничейския шеф.

Засега Пенев е успял да осъди само обвинителите по старото разследване за измама.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии