петък, 23 декември 2011 г.

Осъдиха Керим Караали

Осъдиха Керим Караали на условна присъда за отглеждане на марихуана в село Острово
Керим Караали получи условна присъда.

През юли 56-годишният Керим Караали от село Острово,
който е работил в централата на ДПС
беше заловен да отглежда марихуана, в неговата къща и жилището на 79-годишната му майка.

Тогава бяха намерени 700 кофички с разсад
на наркотичното разстение в таванските им помещения.
56-годишният турчин Керим Караали, по-известен като една от "мъжките секретарки" на лидера на ДПС Ахмед Доган, се сдоби с присъда за разпространение на наркотици.
Присъдата издаде вчера Разградският окръжен съд. Самият Караали пък се признал за виновен по всички обвинения, за да сколаса да се споразумее с прокуратурата. първоначалната санкция за двете престъпления бе 1 година лишаване от свобода с 3 години отлагане. Съдия Лазар Мичев обаче заяви, че това не отговаря на тежестта на престъпленията и предложи изпитателният срок да е 4 години.
През юли в таванските помещения в къщата на депесаря и също в жилището на 79-годишната му майка бяха намерени 700 кофички с разсад и 100 саксии с възрастни растения марихуана. В част от тях е установено, че наркотичното вещество е с по-ниска концентрация от наказуемото по закон, затова обвинението не е за първоначалното количество, обясни вчера прокурорът по делото Тихомир Тодоров. Срещу Караали, известен в региона и като Крал Керим, има и второ обвинение - за участие в организирана престъпна група заедно с мъж от Поповско, който не се яви в съдебната зала. Вероятно те обаче турчинът да сключи споразумение и по другото обвинение.
Мъжът от Острово работил в централата на Доган непосредствено преди самоубилия се Ахмед Емин. В момента е безработен, пенсиониран е по болест. През последните месеци беше шеф на вакъфските имоти на алтернативното мюфтийство на Недим Генджев. На местните избори през 2007 г. Караали представляваше ДСБ в община Завет.
"Аз ръководех т.нар. Бизнес център в Движението за права и свободи (ДПС). По мое време нямаше длъжност "началник на кабинета на Доган". Ние се срещахме с бизнесмени, политици, а и направо с мафиоти", призна преди време пред Нова телевизия осъдената "мъжка секретарка" на лидера на ДПС. Според него по това време ДПС беше търговска партия, заяви Караали и допълни, че всички пари се прибирали от Ахмед Доган и Касим Дал. "При нас нямаше документи, нямаше подписи. Всичко бе устна договорка", разкри още Караали.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии