сряда, 1 февруари 2012 г.

Изтичат разрешителните на ловците

Ловците от Разградско ще трябва да подновят разрешителните си за ловуване.
Това важи за повечето притежатели на ловно огнестрелно оръжие в областа.



70 процента от притежателите на ловно огнестрелно оръжие в област Разград са с изтичащи разрешителни, съобщи пресцентърът на Областна дирекция на МВР. През март и април предстои всички те да подновят срока на разрешенията си за носене, употреба и съхранение на оръжие. В Лудогорието има регистрирани общо 1994 ловци, уточняват от полицията в Разград.

Служба “Контрол на общоопасните средства” (КОС) уведомява гражданите, че са длъжни в едномесечен срок преди изтичане срока на тези разрешения да подадат заявления по образец до началника на Районно управление “Полиция” по постоянен адрес. Неспазването на този срок е административно нарушение и наказанието е глоба от 500 до 2 000 лв.

Ако срокът на издадените разрешения за дейности с огнестрелни оръжия и боеприпаси е изтекъл или е пропуснато подаване на заявление за тяхното подновяване, или е получен отказ за подновяване, но въпреки това без надлежно разрешение дадено лице продължава да съхранява, носи или употребява огнестрелно оръжие, ще бъде сезирана съответната Районна прокуратура за преценка относно незаконното притежание на огнестрелно оръжие.

Допълнителна информация жителите на областта могат да получат от служби “КОС” при Районните управления на полицията в Разград, Исперих, Кубрат и Лозница.

ТОП НОВИНИ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии