събота, 11 февруари 2012 г.

Дунав замръзна при Силистра

Река Дунав замръзна при Силистра
Дунав замръзна изцяло при Силистра, съобщи БНР. За последен път това се е случвало преди 27 години. При Русе ледоходът е 90%.

Областният управител на Силистра Николай Димов е разпоредил по крайбрежието на Дунав в Силистра и Тутракан да бъдат поставени патрули, които да ограничават достъпа на граждани до замръзналата река.
Мярката се въвежда заради реалната опасност от пропукване на леда и пропадане на хора в реката. Сезирани са началниците на Граничния сектор, на ОД на МВР-Силистра, Морска администрация. Общинските кметове също са предупредени.

В общините Дулово, Силистра, Ситово, Главиница, Алфатар и Кайнарджа извънредната ваканция на учениците се удължава с още три дни - до сряда включително. Причина са сложната зимна обстановка и очакваните нови валежи и поледици. В община Тутракан решението дали да бъдат отменени учебните занятия ще бъде взето в понеделник.

В цялата силистренска област републиканските пътища са проходими при зимни условия. Някои пътни участъци от третокласната и четвъртокласната мрежа още се почистват и разширяват. Във всички населени места е доставен хляб. Няма села без ток и вода.

Главният път Силистра-Добрич е отворен за леки и лекотоварни автомобили.

Все още товарните автомобили трябва да се движат по обходните маршрути през Алфатар-Алеково-Тервел и през село Войново.





dnevnik.bg

1 коментара:

Анонимен каза...

Ще дойдат румънските вълци и ще ни изядат

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии