понеделник, 13 февруари 2012 г.

Река Дунав на живо от хотел Рига в Русе

Русенският телекомуникационен оператор "Нетуоркс" монтира на шестнадесетия етаж на хотел "Рига" камера, която излъчва онлайн заледяването на Дунав.

Два дни след като официално беше съобщено, че река Дунав е замръзнала при Силистра и в района на сръбското пристанище Земун, ледоходът при Русе продължава да е 90 на сто.

При Русе ледоходът от няколко дни насам е 90 на сто. Температурата на водата е 0 градуса, а на въздуха показателите вече са по-високи от тези в предишните дни – около минус 9 до минус 1 градуса. Вали обилен сняг.

Заради опасност от рискови ситуации с любопитни граждани, властите предупредиха хората да не се качват върху ледените блокове. Заради засиления интерес към невижданото от 1985г. пълно замръзване на Дунав и опасността от инциденти полицията постави патрул в подхода към речната градина, който да наблюдава преминаването на хора в района.

Три русенски квартала останаха без ток снощи около 19.00 часа. Според Е.ОН са изключили предпазители в подстанцията, осигуряваща напрежение за районите на "Родина", "Здравец" и части от "Възраждане". Аварията бе отстранена за около половин час.

Русенският телекомуникационен оператор "Нетуоркс" монтира на шестнадесетия етаж на хотел "Рига" камера, която излъчва онлайн заледяването на Дунав. Това съобщи за "Дневник" маркетинг директорът на компанията Димитър Димитров. Той допълни, че идеята дошла от запитвания от цялата страна за явлението "ледоход", познато, макар и в по-скромни обеми, на русенци, но не и на хора, които нямат достъп до голямата река.


dnevnik.bg

2 коментара:

Анонимен каза...

Tova video sas reka Dunav ne se vijda neshto.
A biah gledah v drug sait i se vijdashe ledohoda i pochtı cialata reka beshe zamraznala

Павел каза...

В момента видеото се вижда.Водата си тече,макар и да има "айсберги" в Дунава. Хората от Нетуоркс свършиха полезна работа.Добре че има висока сграда като хотел Рига.

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии