петък, 27 април 2012 г.

Обезщетение на семейството на починала пощальонка от Севар


Преди пет години пощальонка от Севар почива в следствие на раните си след като е паднала от велосипед. Близките й ще получат общо 70 000 лв обезщетение от "Български пощи".

Наследници на пощальонка осъдиха „Български пощи"


70 000 лв. обезщетение трябва да платят „Български пощи" на наследниците на пощальонка, паднала от колелото си, докато разнасяла пощата и починала от раните си след 2 месеца. Инцидентът е станал преди 5 години в село Севар, гражданското дело се гледа в Окръжен съд-Разград.

Окръжен съд-Разград е втората съдебна инстанция, която се произнася по казуса с пощальонката, загинала на трудовия си пост. По същество магистратите потвърдиха решението на Районния съд, промениха само името на клона, който ще плаща обезщетението, след преструктуриране шапката на разградските пощи вече е в Плевен и длъжникът на семейство Исови от Севар е РУ"Северен централен район"-Плевен. Освен 70 000 лв. обезщетение държавната компания трябва да плати и около 3000 лв. съдебни такси. Съдебното решене подлежи на обжалване и пред трета инстанция - Върховен касационен съд.

Инцидентът, заради който наследниците на 53-годишната Атидже Исова търсят възмездие, се е случил през октомври 2007 г. в село Севар. Жената цял живот работела като пощенски служител, винаги разнасяла вестниците и писмата с велосипед. Във фаталния ден паднала от колелото, получила множество наранявания, от които починала във варненска болница 2 месеца по-късно. Макар инцидентът да е признат за трудова злополука от НОИ, работодателят не го приема за такъв по време на съдебните заседания.

Според съда обаче „Български пощи" трябва да платят на съпруга на Атидже Садула Исов 26 000 лв. и на синовете й Орхан и Турхан - по 22 000 лв. И тримата искали по 100 000 лв. обезщетение. Според местните хора починалата била работлива и добра жена, семейството й било много привързано към нея. Докато течали съдебните процедури на Орхан се родили две деца, които майка му така и не доживяла да види.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии