неделя, 20 май 2012 г.

Заловиха банда крадци от Кубрат

Полицаи са спипали банда апаши от Кубрат.
банда апаши

Четирима мъже от Кубрат, на възраст между 18 и 38 години, са задържани за домови кражби, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Разград. Те са арестувани при специализирана полицейска операция, допълниха оттам.

При обход в района на разградското село Черковна униформените засекли лек автомобил „Опел Омега” с трима съмнителни лица. Когато полицаите опитали да спрат колата тя потеглила рязко в опит да избяга по черен път. В резултат на предприетите заградителни действия возилото било спряно. В него пътували криминално проявеният Д.Г. (38 г.), осъжданият за кражби Р.И. (18 г.) и Б.Б. (32 г.). В автомобила били открити крадени електромотори, метални предмети и инструменти.
По-късно служителите на реда арестували и Д.В. (30 г.), който е съучастник на тримата задържани. Разследващите работят по изясняване на съпричастността и на други лица към престъпната дейност, информираха от ОД на МВР – Разград.
Четиримата мъже действали като организирана престъпна група, която извършвала кражби на територията на с. Черковна. Между 24 април и 17 май те разбили няколко къщи (предимно необитаеми – бел. авт.), от които задигнали електрически инструменти, аудио-визуална техника и медни предмети. По информация на полицията стойността на най-голямата извършена от тях кражба надхвърля 1000 лв. Част от плячката била предавана в пункт за вторични суровини в Кубрат. Останалото откраднато имущество полицаите открили по домовете на апашите.
Мъжете са задържани за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство, информираха от ОД на МВР – Разград.
topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии