понеделник, 28 май 2012 г.

Ужасна катастофа до Тръстеник


Пътнотранспортно произшествие между Русе и Бяла
Зверска катастрофа рани 18 пътници пътя Русе – Бяла. Пострадалите са отнесени в русенката болница.

Общо 18 души са потърсили медицинска помощ след тежката катастрофа на пътя Русе – Бяла вчера. Край Тръстеник катастрофираха лек автомобил и микробус с 20-на пътници.
В спешното приемно отделение са приети 12 души, които са настанени в стационара на болницата, съобщиха оттам. В отделението за интензивно лечение на заболявания с хирургична насоченост е настанено момче на 16 години с фрактура на черепа, което днес е в сравнително добро състояние.

В отделение "Ортопедия и травматология" са настанени трима души - 8-годишно дете с фрактура на носа и на подбедрицата, жена на 30 години и 56-годишен мъж - и двамата с открити фрактури.

В "Неврохирургия" са настанени седем души, от които дете на 5 години, двама мъже и четири жени. Те са с малки рани на главата и съмнение за комоцио. В хирургичното отделение е настанен мъж на 54 години с коремна травма, чието състояние се подобрява.

Няма влошаване на състоянието на пациентите, обясниха медиците.

dariknews.bg

1 коментара:

Еми Махмудова каза...

Цял ден чета статиите в интернет за този ужасен инцидент.
Със съпруга ми пристигнахме минути след случилото се. Още от далече разбрахме, че е станало нещо страшно, спряхме и веднага слязохме, за да помогнем. Беше страшно...
Съпруга ми помогна да извадят две малки деца от буса, имаше още. Грабхнах едното от ръцете му, друг взе другото и видях как поема около 2 годишно момченце, колкото нашето, което спеше сладко в колата ни. Момче придържаше майка си, която по думите й изхвърчала през прозореца, крака и беше жестоко порязан до кост и зееше огромна дупка. Жената едва стоеше на крака, заведохме я в нашата кола да седне. Валеше ситен дъжд.
Хората уплашени, викаха и стенеха. Междувременно видях как наспираха още коли. Дойдоха още помагачи. Чудех се и питах защо ги няма линейките. Един млад мъж пристигнал преди нас каза, че се е обадил и продължи за помага. Струваше ми се, че минават часове, но бяха само минути.
Млад мъж с окървавено лице и разбита глава тичаше за аптечка и помагаше на останалите пострадали. В един момент погледите ни се засякоха, няма да забравя зеленият му ужасен поглед.
Момче с тежка порезна рана на главата седеше на земята. Част от скалпа му висеше и се виждаше черепа му. До него беше негов връстник, чух го да казва: "На 15 години е, утре става на 16" Някой дойде с бинт и превързаха раната, преполагам, че то е изпадналото в кома 16 годишно момче, за което пише в статиите.
Малко момиченце плачеше и дърпаше майка си за полата, която се обаждаше на близки да дойдат да ги приберат. Взех детето на ръце и го успокоих. Майката беше добре, само с лека порезна рана, но много уплашена, детето беше навредимо.
Най-сетне видях да пристига полицейка кола и след това се зададоха линейките. Доведохме жената с порязания крак, която вече викаше от болка, от другата страна качваха другите. Видях, че момчето с травмата на главата още стои и заведох парамедика при него. Пътя се задръсти от коли на помагачи и близки, на пострадалите, които дойдоха да ги прибират от пътя. Полицаят ни каза да се разотиваме. Разпределихме по-леко пострадалите по нашите коли и тръгнахме.

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии