вторник, 19 юни 2012 г.

Бойко Борисов ще открие фармацевтичен завод в Разград


 Бойко Борисов ще открие фармацевтичен завод на „Хювефарма” в Разград
Премиерът Бойко Борисов ще открие новия завод за „Биотехнологии и фармацевтични продукти” в Разград. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Официалната церемония по откриването ще се състои в четвърък от 17 часа на територията на новия производствен комплекс.

Министър-председателят ще пререже лентата заедно с председателя на Надзорния съвет на „Хювефарма” АД Кирил Домусчиев. На церемонията ще присъстват министрите на околната среда и водите Нона Караджова и на транспорта Ивайло Московски, заместник-министри, депутати, директори на агенции и др.

„Хювефарма” АД , чрез дъщерното си дружество „Биовет” АД , завърши строителството на новия завод, като стойността на инвестицията е 30 милиона евро и е реализирана за една година.

В резултат на това производственият капацитет на „Биовет” АД се увеличи двойно, посочват от дружеството

Продукцията е предназначена за пазарите в ЕС и САЩ. Новият завод отговаря изцяло на всички практики и стандарти на световната фармацевтична и биотехнологична индустрия. В него са инсталирани последно поколение автоматизация и високо технологично оборудване, което гарантира производство с най-високо качество. Заводът отговаря на изискванията за GMP ( Good Manufacturing Practice) и на FDA (USA). В резултат на тази инвестиция се разкриват 220 нови работни места за високо квалифицирани специалисти – биолози, химици, инженери и други.

Основният акционер в „Биовет” АД е мултинационалната компания „Хювефарма” АД, като същата е специализирана в производство и търговия на активни фармацевтични субстанции, продукти за ветеринарна медицина и животински хранителни добавки. Производствените предприятия и изследователските и центрове са базирани в Европа и САЩ. Компанията разполага и с множество на брой търговски дружества на основните си пазари - САЩ, ЕС, Русия, Китай, Бразилия, Индия, Тайланд, Тайван и т.н.

„Биовет” АД е водещ европейски производител в областта на биотехнологиите и на фармацевтични продукти с над 55 години традиции и опит в тази индустрия. Продуктите на компанията се продават в над 70 страни в света и над 98 % от производството е предназначено за износ.

За последните години „Биовет” АД е извършил значителни инвестиции в своите заводи (Пещера, Разград, Ботевград) с цел увеличаване на производствените си мощности, покриване изискванията за добрата производствена практика (GMP), автоматизация на производството, енергийна ефективност и екология.

Във фирмата работят 1 700 висококвалифицирани биолози, химици, инженери, мениджъри и работници. Нейните научно-развойни звена са в основата на изследването, разработването, регистрирането и внедряването в производството на цялата й продуктова гама.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии