петък, 22 юни 2012 г.

Бойко Борисов откри завод в Разград



Премиерът Бойко Борисов
Хубаво е когато община, държава и бизнес работят в синхрон, нещата да могат се случат по най-добрия начин за всички, каза премиерът Бойко Борисов при официалното откриване на новия завод за биотехнологични и фармацевтични продукти в Разград.

Той отбеляза, че заводът ще осигури стотици работни места, които са високо платими и ще даде възможност на младите хора да се развиват и да останат в този град.

Борисов пожела проспритет на собствениците на завода и на всички, които ще работят тук.


Премиерът бе посрещнат с изпълнение на народната певица Валя Балканска, а отец Георги благослови събитието. Той припомни, че преди година и половина по време на първата копка премиерът е пожелал футболният отбор на Разград „Лудогорец” да влезе в А група. "Лудогорец" не само влезе в А група, но стана и шампион на България”, заяви в отговор Борисов.

„Сякаш беше вчера, когато преди около година и половина направихме първа копка на новия завод и никой не вярваше, че в тези кратки срокове ще бъде създадена една такава технология”, посочи Кирил Домусчиев. По думите му чрез строителството на новия завод се продължава това, което е започнато през 80-те години – строителството на голям пеницилинов завод. „На мястото на тези руини, които бяха паметник на недомислието, днес откриваме завод за биотехнологии и фармацевтични продукти на "Биовет" АД, който е част от фарцевтичната компания на „Хювефарма” АД”, добави той. По думите му в новия завод ще работят 220 души, топспециалисти – химици, биолози и инженери и това ще помогне за развитието на наука и за имиджа на Разград.

Домусчиев допълни, че заводът ще увеличи 40% капацитета на „Биовет” .

Заводът е изграден от дружеството "Хювефарма" АД, чрез дъщерното си дружество "Биовет" АД . Новият завод в Разград ще произвежда биотехнологични и фармацевтични продукти, които намират пазар в Европейския съюз и Съединените щати. Той ще даде работа на 220 души, много от които са висококвалифицирани специалисти. Инвестицията е на стойност 30 милиона евро.

На церемонията присъстваха министрът на околната среда и водите Нона Караджова, кметът на общината Денчо Бояджиев , областният управител Валентин Василев, депутати, общественици и др.

След прерязването на лентата Бойко Борисов и гостите на церемонията направиха обиколка и разгледаха част от производствените мощности на предприятието.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии