неделя, 22 юли 2012 г.

Момче се удави в Дунава край Русе


Удавено момче в Дунава
Тялото на 16-годишния Рашид Хусниев, който се удави в петък следобед в Дунава край Русе, изплува в събота от реката, предаде БГНЕС.

То бе засечено от катера на Гранична полиция на метри от мястото, където момчето потъна. Удавникът бе изваден от реката в присъствието на съдебния лекар и роднини, които да го разпознаят, и бе закаран за аутопсия в моргата.


"Конският плаж", където се удави тинейджърът, е едно от най-опасните места по русенското крайбрежие. Въпреки многобройните табели, забраняващи къпането, хората продължават да ходят там, защото е в града и е удобен. Крайбрежието изглежда плитко в началото, но малко по-навътре има много подводни ями, които в комбинация със силното подводно течение и водовъртежите взимат своите жертви, най-вече сред неопитните плувци.

16-годишният Рашид и по-малкият му брат Айхан са отишли заедно с майка си на неохраняемия плаж да се разхладят, въпреки забраната.

Момчето е изчезнало във водите на Дунав, опитвайки се да спаси майка си. Информацията беше потвърдена от "Гранична полиция" в Русе, предаде БТА. Произшествието станало около 15.40 ч. на "Конския плаж" под хотел "Рига".
Според очевидци майката била във водата, когато започнала да вика за помощ. Синът й се хвърлил да я спасява, но преди да стигне до нея, изчезнал във водите.
35-годишната жена била извадена от спасители на брега и транспортирана с кола на "Спешна помощ" в русенската болница. Катер на "Гранична полиция" издири тялото на момчето.

Това е първият случай на удавник в Дунава за това лято, и то точно на Илинден.

dnes.dir.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии