сряда, 1 август 2012 г.

Семейството обвинено за използване на фалшиви банкови карти, остава в ареста


Задържат семейството от от Цар Калоян
Варненският апелативен съд днес потвърди ареста на Ахмед Гропа и съпругата му Севджан от Цар Калоян, съобщиха от пресслужбата на съда.

Двамата бяха задържани преди две седмици под стража на основание Европейска заповед за арест, издадена от властите в Лиеж. Апелативният съд във Варна потвърди законността на задържането под стража и остави без уважение жалбата на адвоката на семейството, посочват от съда.
В Белгия срещу семейство Гропа тече разследване за участие в престъпна група, която фалшифицирала банкови карти и ги използвала в периода от април 2011 г. до началото на юни тази година в няколко селища на територията на Кралството. Измамата била разкрита, след като сдружение за он лайн игри в Лиеж установило, че голяма част от банковите транзакции били оспорени от истинските притежатели на картите. Фалшификацията се извършвала чрез въвеждане в информационната система на подправени електронно съхранени данни на платежни инструменти, като било променяно тяхното правно съдържание. С придобитата информация семейството изработвало фалшиви магнитни карти. Незаконно пребиваващите в Белгия българи, заедно с един тунизийски гражданин, се регистрирали под фалшив профил на играчи и залагали като използвали номерата на поне 15 фалшифицирани френски банкови карти. Размерът на нанесените от групата щети все още се изяснява.

Белгийските власти настояват за екстрадиция, за да може семейство Гропа да бъде разследвано и съдено за престъпната им дейност в Белгия. Определението на Варненския апелативен съд за задържането на семейството не подлежи на обжалване. До няколко дни Разградският окръжен съд трябва да разгледа по същество искането на белгийските власти за екстрадицията на двамата българи, допълват от Апелативния съд във Варна.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии