неделя, 16 септември 2012 г.

Катастрофата по пътя Русе-Силистра


Катастрофата край с. Гарван - заради  висока скорост
Катастрофата край с. Гарван - заради опасно изпреварване и висока скорост

9-годишен младеж е управлявал лекия автомобил „Рено Клио", който вчера се вряза под товарна „Шкода Европа" по пътя Русе-Силистра.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Силистра допълват, че момчето е било с 11 месеца стаж като шофьор.
Идентифицирани са труповете на останалите 4 жертви. Това са бабата и дядото на момчето, стринка му и негова братовчедка. Те са на възраст между 40 и 64 години, всичките са от Силистра.

До инцидента се е стигнало при изпреварване от водача на „Рено"-то, който губи управление и се врязва под движещия се пред него товарен камион. От удара двата автомобила се преобръщат в канавката вляво от пътя.

При аутопсията не е открит алкохол в кръвта на загиналия шофьор. Но по деформацията на телата ставало ясно, че е шофирано с висока скорост, съобщи патоанатомът на силистренската болница д-р Теодор Иванов. От прокуратурата потвърдиха за скоростта и допълниха, че изпреварването е станало в т.нар. мъртва зона. Два камиона са се движили един след друг. Реното изпреварва първия и се врязва в каросерията на втория, след като губи управление. 52-годишният шофьор на самосвала е с леки наранявания по главата и натъртен гръден кош.

Гюрсел Юсеинов - братовчед на покойния Ерхан Фикрет - 19-годишния шофьор, разказа, че катастрофата е станала на връщане от Сливо поле, Русенско, където 11 души от фамилията са били на годеж на тяхна близка.

19-годишният Ерхан Фикрет тази есен е бил абитуриент от Икиономическата гимназия в Силистра. Смятал да продължи образованието си в сферата на туризма. Довечера се очаква да пристигнат родителите на загиналото момче, които работят в Белгия. Най-вероятно погребението на петимата загинали ще е утре.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии