четвъртък, 18 октомври 2012 г.

Жена от Езерче вземала незаконно пенсия


Жена от Езерче вземала незаконно пенсия
Условна присъда от 6 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години получи Юмгюл Чакър от царкалоянското село Езерче, за това, че незаконно е вземала пенсия по болест.

Делото бе гледано в Районния съд в Разград.
Подсъдими по него бяха още двама - Руслан Русланов и Айше Джемил, които не се явиха в залата, защото са били извън страната.


Днес Юмгюл Чакър, която единствена от подсъдимите се яви в залата, сключи споразумение с държавното обвинение. Тя бе призната за виновна за това, че през периода от 2009 година насам е получила неправомерно общо 4 050 лв. Като смекчаващо вината обстоятелство беше посочено това, че подсъдимата вече е възстановила по сметка на НОИ цялата незаконно получена сума, заедно с лихвите.

Заради нередовно призоваване, делото срещу другите двама подсъдими ще бъде насрочено допълнително. Те са със същото обвинение, като са получили неправомерно инвалидни пенсии в общ размер от по 3 873 лв. и 3 164 лв.

ТОП НОВИНИ припомня, че през месец юни Районният съд в Разград постанови условни присъди на 19 жители от региона, обвинени в използване на документи с невярно съдържание, за да получават без правно основание пенсии за инвалидност. През август за същото деяние съдът осъди и жителка на Цар Калоян.

topnovini.bg

1 коментара:

Анонимен каза...

половината пенсионери по болест са незаконни тая женица са я избрали за жерта

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии