четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Учителка запуши с чорап устата на дете


Семейство от Исперих се жалва, че учителката на 6-годишния им син запушила устата му с мръсен чорап.

От детската градина отрекоха за случая, обясниха, че детето било хиперактивно и често биело останалите възпитаници на ОДЗ“Първи юни“. От община Исперих настояват за уволнение на учителката, в детската градина пък има подписка в нейна подкрепа.


Родителите на шестгодишния Теодор Мария и Христо Добромирови твърдят, че не за пръв път детето им е тормозено от учителката Снежана Любенова Иванова.

И двамата признават, че детето им е хиперактивно, но не смятат, че педагожката е имала право да постъпи така с него. Теодор вече не иска да ходи на градина, ако госпожата е там.

Сред първите, които научават за инцидента, е кметът на Исперих Бейсим Басри. И неговото дете посещава тази детска градина. Градоначалникът е категоричен, че учителката трябва да бъде уволнена.

Бейсим Басри обаче не е работодател на Иванова, а на нейната шефка – директорката на ОДЗ“Първи юни“ Цветанка Тодорова. Той все още очаква обясненията на подчинените си. Инцидентът изяснява шефът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Йълмаз Касим.

Учителката, срещу която е подаден сигналът, е с 30-годишен стаж, след жалбата на родителите излязла в болнични, вдигнала кръвно - обяснява директорката на детската градина.

И двете страни са подали едновременно жалби в отдел „Закрила на детето“. Това обаче е станало в понеделник и социалните работници още нямат становище по случая. Не изключват обаче междуличностен конфликт.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии