четвъртък, 6 юни 2013 г.

Фолксваген влезе в къща в Сливо поле


Фолксваген влезе в къща в Сливо поле
Неправоспособен шофьор се стресна от полицаи, тръгна да бяга и „спря“ в стена на къща.

Това се е случило в Сливо поле на 4 юни около 9:30 ч., съобщи днес Областната дирекция на МВР в Русе.

Полицейски наряд забелязал лек автомобил „Фолксваген”, движещ се без включени светлини. При вида на колата на МВР той завил внезапно на дясно.
Полицейските служители тръгнали след нарушителя, като подали и необходимите светлинен и звуков сигнал, достатъчно ясни за възприемане за спиране.

Последвания автомобил обаче продължил движението си по улиците на града. Той се блъснал в паркиран в тревна площ „Опел”, след което на кръстовище загубил контрол и се блъснал в стена на къща. Оказало се, че шофьорът Б. И. на 32 години е неправоспособен, но не е употребил алкохол и след преглед от медицински екип е освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство.

Органите на реда съобщават и за катастрофа с пострадал колоездач. „Опел”, управляван от И. В. на 38 години, навлязъл в кръстовището на улиците „Тича” и „Петрохан” и не пропуснал движещия се по път с предимство велосипедист. В резултат на сблъсъка велосипедистът бил с контузна рана на главата и е настанен за лечение в русенската болница без опасност за живота. Причината за инцидента е неспазване на предимство.

Междувременно са били установени и шофьори, употребили алкохол, единият от които дори е причинил пътно-транспортно произшествие.

Около 4 ч. на 4 юни екип на сектор „Пътна полиция” е изпратен на сигнал за инцидент на кръстовището на улиците „Брезите” и „Лозарска”. На място е установено, че лек автомобил „Фиат”, управляван от С. К. на 20 години се е ударил в трафопост. От направената проверка за употреба на алкохол на водача е установено наличие на 1,40 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

На 2 юни около 00:50 часа пък на пътя Русе – Силистра, на разклона за село Голямо Враново, наряд на РУ „Полиция” - Сливо поле спрял за проверка „Опел”. От извършена проверка за наличие на алкохол на шофьора Л. Д. на 37 години, уредът е отчел 1,21 промила в издишания въздух, а от направеното химическо изследване на дадената кръвна проба наличие на 1,27 промила. По случая е образувано бързо производство.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии