четвъртък, 20 юни 2013 г.

Ачо продължава да твърди, че не е убил Македонски


Радослав Пенев-Ачо не е убил Македонски
Осъденият на доживотна присъда Радослав Пенев-Ачо продължава да твърди, че не той е убил шефът на Дивечововъдната станция „Сеслав“ Александър Македонски.

С белезници на ръцете и вериги на краката днес за пореден път той бе доведен от Белене в Окръжен съд-Разград, за да се яви по дело, заведено от него по Закона за отговорността на държавата за вдени, нанесени на гражданите.
Днешният процес бе срещу Окръжна прокуратура, от държавното обвинение Ачо иска 100 000 лв. обезщетение, заради това, че са го обвинили несправедливо за убийството на Македонски. Пред магистратите Пенев твърдеше, че има постановление от Върховен Касационен съд за възобновяване на делото, по което той бе осъден през 2007 г. И прокуратурата, и Окръжен съд-Разград отрекоха такова решение да има. Съдът отхвърли искането на Ачо преписката да бъде изискана от ВКС, той отново категорично заяви, че не той е убил Македонски и имал свидетел, който да докаже, че в момента на престъплението е бил на друго място. Очевидецът обаче не бил разпитван по делото. Извън протокола затворникът цитира Конфуций: „Три неща не могат да бъдат скрити: слънцето, луната и истината“.

Съдът обяви, че ще се произнесе в едномесечния законен срок.

44-годишният Радослав Пенев е в затвора в Белене от 2007 г., когато бе осъден на доживотен затвор за убийството на шефа на държавната дивечовъдна станция в Сеслав Александър Македонски. Простреляното тяло на лесничея бе намерено заровено в гора край село Равно в началото на юни 2006 г. За отвличането на Македонски и за опожаряване на служебния му джип на по 3 години затвор бяха осъдени съучастниците на Ачо - Пламен Борисов и Димитър Митев. Съдът постанови и кръвнина от 120 000 лв. за най-близкия роднина на убития - неговия брат. Още по време на наказателнния процес Радослав Пенев не се призна за виновен, каза, че няколко седмици преди убийството дал пистолета си на един от другите подсъдими със заръката да сплаши Македонски, който настоявал Ачо да преведе по сметките на дивечовъдната станция 40 000 лв., които дължал за ваучери за дърва. Двамата са били бизнеспартньори и в арендуването на два язовира в Лудогорието.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии