сряда, 19 февруари 2014 г.

Алоджийка получи тежко депресивно разстройство, делото й се отложи


Дело за невнесени данъци в размер над 50 000 лв. бе отложено днес заради заболяване на подсъдимата.

Вместо 39-годишната Невин Бозаджиева в Окръжен съд-Разград се явиха двамата й адвокати. Роднините на жената от Ясеновец сутринта им изпратили част от документите, доказващи, че тя е приета на диспансерно лечение в Центъра за психично здраве в Русе с диагноза тежко депресивно разстройство.


Тъй като става въпрос за тежко умишлено престъпление всички страни по процеса се съгласиха, че той не може да тръгне в отсъствието на подсъдимата, затова делото бе отложено за 26 март.

Според обвинителния акт между 2007 и 2012 г. Невин Бозаджиева е получавала парични преводи от различни държави без да ги декларира и без да плаща данъци върху тях по Закона за данъците върху доходите на физическите лица. За шестте години натрупаният неплатен налог възлиза на 53 317,29 лв.

В същото време Бозаджиева декларирала пред социалните служби, че не получава доходи и й бил отпуснати детски в общ размер от 2300 лв. Второто обвинение срещу нея е за неправомерно получаване на чуждо имущество чрез използване на документи с невярно съдържание.

За следващото заседание съдът разпореди да бъде изискана от Центъра за психично здраве документация относно заболяването на Бозаджиева – относно периода на лечението и диагнозата й.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии