сряда, 5 март 2014 г.

Наркотрафикант се опитва да бяга от митническа проверка

Марихуана
Наркотрафикант, пренасящ близо 37 кг марихуана, се опитал да осуети митническа проверка, като вместо да изпълни разпореждането и да насочи автомобила си към рентгена, настъпил газта към румънската граница на ГКПП-Дунав мост.

Наложило се да бъде преследван от специализирана кола на Митница-Русе и да бъде ескортиран обратно.


36-годишният косовски гражданин пристигнал на трасе "изход" на ГКПП-Дунав мост десетина минути след полунощ с товарен микробус - платформа с швейцарска регистрация. Заедно с него пътувала и съпругата му, румънска гражданка. На платформата бил качен лек автомобил "Фиат". След анализ на риска товарният автомобил е насочен за проверка с мобилен рентген. В този момент обаче Л.Т. потеглил не към скенера, а към румънската граница. След като инспекторите от мобилната група го настигнали и върнали, рентгеновата проверка показала наличието на съмнителни правоъгълни форми в шасито на платформата.

Микробусът е отведен в халето на ГКПП-Дунав мост за щателна митническа проверка, която установила, че между гредите на шасито е монтирана кутия с размери 280 х 7 х 100 см. След срязване на 6-милиметровата ламарина на тайника, проверяващите открили скритите вътре 71 пакета със суха листна маса. При направения полеви наркотест веществото реагирало на марихуана. Общото тегло на открития наркотик е 36,7 кг.
За случая веднага е уведомен дежурен прокурор и разследващ митнически инспектор. Образувано е дознание по описа на Митница-Русе. Л.Т. и съпругата му са задържани. Стойността на иззетото количество наркотик възлиза на около 140 000 лв. по цени на съдопроизводството.


dariknews.bg



0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии