сряда, 12 март 2014 г.

Една от фирмите на лидера на ДПС в Исперих е открадната

Гюнай Хюсмен
Засякоха документна измама за 5 000 лв. в Исперих, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

През февруари чрез използване на документ с невярно съдържание – договор за покупко-продажба на дялове, неизвестно лице е получило дялов капитал в размер на 5000 лева от исперихска фирма.

По информация на dnevnik.bg откраднатата фирма е собственост на лидера на общинската организация на движението в Исперих Гюнай Хюсмен, който е и председател на общинския съвет в града.


Преди два дни собственикът на фирматаза производство и търговия със земеделски продукти "Север агро" ЕООД разбрал, че няма достъп до банковите сметки на дружеството си, защото от февруари фирмата му е притежавана от друг.

Разследване на прокуратурата в Исперих вече е установило, че става дума за измама по схемата, по която в началото на годината крупен агробизнесмен от Добрич загуби фирмата си, информира dnevnik.bg.

Кражбата на дружеството в Исперих е станала чрез вписана в електронния регистър смяна на собствеността. Заявката за промени е направена електронно от фалшив IP адрес в чужбина, като за притежател на дружеството е посочено подставено лице на име Борислав Илиев от Варна. Представени са договори за покупко-продажба, скрепени с фалшифицирани печати на нотариус от Исперих, съобщи потърпевшият.

Хюсмен сигнализирал в полицията и прокуратурата и те се задействали светкавично. По искане на окръжната прокуратура в Разград вече е издадена възбрана за разпореждане с имуществото на "Север агро" ЕООД до приключване на разследването, допълва медията.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.212 от НК, информираха от Областната дирекция на МВР.

Ужиленият бизнесмен е една от знаковите фигури на ДПС в Разградско.Той е крупен арендатор на земи в Лудогорието и повече от десетилетие заема ръководни позиции в местната власт в Исперих. Бил е кмет на общината, а в момента е втори мандат председател на местния парламент.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии