петък, 11 април 2014 г.

Четирима ветовчани задържани за телефонни измами

Телефонни измами
Жителите на Ветово Роджера, Джакомото, брат му Ачо и техен шофьор са задържани за телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването започнало на 27 март т.г., след сигнал, подаден от 84-годишен мъж в РУП- Горна Оряховица. Той обяснил, че е станал жертва на телефонна измама. Същия ден на домашния му телефон се обадил непознат мъж, който обяснил, че дъщеря му е приета в болница със счупен крак и за лечението й са нужни скъпи медикаменти за близо 14 000 лв.
Неизвестният се съгласил и на 10 600 лв. и златна паричка – всичко, с което възрастният човек разполагал. Два часа след това той предал скътаното на младеж, дошъл пред дома му, а малко по-късно успял да се свърже с дъщеря си и разбрал, че е измамен.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Горна Оряховица започнали незабавните действия по разследването и в хода им били установени извършителите.

При съвместната операция криминалистите от Горна Оряховица получили подкрепа от Областната дирекция на МВР – Русе и РУП – Ветово. Предприети са проверки на четири адреса във Ветово.

Задържани са четирима мъже на възраст от 20 до 30 години. Единият от тях, известен с псевдонима Роджера, скоро бил излязъл от затвора, където е излежавал присъда за идентично престъпление. Негови сътрудници били Джакомото и брат му Ачо – активен контингент по линия „Телефонни измами”, информират още органите на реда. Четвъртият задържан е шофьорът им.

От жилищата са иззети 5 мобилни апарата и 6 СИМ карти, част от които имат отношение към извършеното престъпление. Нищожна част от сумата е установена в един от мъжете. В заложна къща в Русе е установена златната пара и е иззета.

Четиримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Горна Оряховица.

Проверява се съпричастността на задържаните и към други идентични престъпления, извършени на територията на цялата страна през последния месец.

topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии