събота, 24 май 2014 г.

Трафик и дистрибуция на нелегални цигари за 45 хил. лв. разбиха русенските митничари

нелегални цигари
Близо 6 000 кутии нелегални цигари заловиха за едно денонощие русенски митничари и гранични полицаи при съвместни действия на територията на региона и в зоната на ГКПП – Дунав мост. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

Смесените екипи са засекли дистрибутор на цигари, който с лек автомобил пренасял от гр. Две могили към село Иваново 8 мастербокса (4 000 кутии) цигари марка “Дива”.
Автомобилът, управляван от С.Д., е спрян за проверка в ранните следобедни часове на входа на селото. 8-те кашона с нелегалната акцизна стока са били разпределени в багажника и на задната седалка на автомобила, като върху тях само са били хвърлени завивки, за да не бият на очи. В присъствието на дознател автомобилът е бил щателно претърсен и контрабандните цигари описани и иззети по образуваното в Митница Русе дознание. Стойността им по цени на съдопроизводството се изчислява на 30 000 лева.

Няколко часа по-късно в района на ГКПП-Дунав мост отново при съвместни действия на служители от Граничен полицейски участък – Русе и митнически служители е заловен трафикант на нелегални цигари от България за Румъния. В лек автомобил “Фолксваген Голф” румънският гражданин А.П. /40г./ се опитал да пренесе близо 2 000 кутии от марките “Тюркоаз”, “Карелия”, “Асос” и “Ашима”. Цигарите от първите три вида са били с надпис “DUTY FREE”, а 620-те кутии “Ашима” без надпис и без бандерол. Стойността на нелегалните цигари са изчислява на близо 15 000 лева. Срещу водача на автомобила е образувано дознание, което се води в условията на “незабавно производство”.

От началото на месец май до сега на територията на Митница Русе са заловени общо 7 170 кутии цигари без български акцизен бандерол. Образувани са общо 5 дознания по случаите.


topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии